TAIMI bloggaa ja tiedottaa

Kasvisruokavalion, marjojen, hedelmien ja juuresten ystävien määrä kasvaa kaiken aikaa. Toisilla syinä ovat terveysperusteiset valinnat ja parempi elämänlaatu, toisilla tavoitteet ovat eettiset ja liittyvät enemmän arvomaailmaan. Syynä voi olla myös ekologiset ja eläinsuojelulliset perusteet.

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on jättänyt 7.5.2020 oikeuskanslerinvirastoon kantelun Ruokaviraston tulkinnasta, joka liittyy tieteellisten tutkimusten jakamiseen.
Liittoon tuli huhtikuun 2020 alussa useita yhteydenottoja jäsenyrityksiltä ja myös ei-jäsenyrityksiltä, joissa kerrottiin, että kunnan terveystarkastaja on vaatinut elintarvikealan...

Luontaistuote- ja terveyskaupoilla on monta eri roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Lainsäädännöllisesti ne ovat elintarvikemyymälöitä. Tilastokeskuksen luokittelussa päivittäistavaroiden erikoiskauppoja. Vähittäiskaupan tutkimuksissa terveyskaupat ovat osa terveys- ja hyvinvointialan erikoiskauppaa, kuten apteekki- ja kosmetiikkakauppa, optinen...

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on päättänyt tehdä oikeuskanslerille kantelun Ruokaviraston tulkinnasta kieltää elintarvikealan toimijoilta muun muassa vitamiinitutkimuksien jakaminen kuluttajille ja terveydenhuollon ammattilaisille ja vähittäiskaupan ammattilaisille.

Koronavirusepidemian vuoksi Helsingin yliopiston ja TAIMI-koulutuksen yhteistyössä suunnittelema Terveystuotteiden ja kasvilääkkeiden tutkimusseminaari siirtyy syksyyn 2020. Tutkimusseminaari oli määrä pitää 16.5. Helsingissä. Myös fytonomi-koulutuksen päätöstilaisuus ja viimeinen opintojakso siirtyy.

Teksti tohtori Matti Tolonen
Sydämen vajaatoiminta on länsimaissa yleisimpiä kuolemansyitä. Tautia voidaan ehkäistä ja tutkitusti hoitaa - joko lääkityksen lisänänä tai pelkästään ilman läkkeitä - monilla ravintolisillä, jotka parantavat potilaan kuntoa, vointia ja elämänlaatua, kirjoittaa kansainvälinen tutkijoiden työryhmä uudessa...

Terveyden ylläpitäminen tarkoittaa tasapainoa, jossa mm. elimistön immuunijärjestelmä pystyy kehittymään ja mukautumaan tilanteen vaatimalla tavalla, esimerkiksi jos altistumme ulkoisille mikrobeille.