TAIMI opettajat ja kouluttajat

Outi Isokangas: "Kasvilääkintä ja terveyden edistäminen ovat olleet sydämenasioita jo toistakymmentä vuotta." Hänellä on vuosien kokemus ravintolisien käytöstä asiakastyössä. Ayurveda-opintojen myötä vastaanottotyö ja kouluttaminen ovat painottuneet entistä enemmän ennaltaehkäisevän elämäntapaohjauksen suuntaan.

Outi toimii Taimi-koulutuksessa paitsi kouluttajana myös tuoteasiantunijana sekä koordinoi yhdessä Helena Pirttiniemen ja Mika Rönkön kanssa kurssien sisältöjä.


Maimi Downer: Yli 10 vuotta sitten minulle todella läheinen ihminen sairastui ja tästä alkoi matkani kohti luonnonmukaisempaa elämää.  Luonnonmukaiset tuotteet, ruoka ja kosmetiikka ovat todella lähellä sydäntäni. Koulutukseltani olen luontaistuoteneuvoja ja fytonomi. Olen työskennellyt luontaistuotealalla noin 7 vuotta.

Uskon että luontaistuoteala on jatkuvaa oppimista, mikä tekeekin alasta erittäin mielenkiintoisen 

Maimi toimii TAIMIssa kouluttajana ja asiasisältöjen tuottajana.


Mika Rönkkö on toiminnanjohtajana Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitossa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus terveystuotealan edunvalvonnasta, viranomais-yhteistyöstä ja alan ammatillisesta koulutuksesta. Mika valmistui fytonomiksi Helsingin yliopiston täydennyskoulutuksesta vuonna 1996 ja on siitä lähtien työskennellyt terveystuotealan tehtävissä mm. lääketehtaassa, kouluttajana ja asiantuntijana.

Mika on erityisen kiinnostunut terveystuotealan ja terveellisten elämäntapojen historiasta. 

Emili Osara on toiminut terveyden edistämisen ja ihmisten auttamisen parissa täydellä sydämellä jo yli 20 vuotta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin mm. YK-järjestöissä. Emili on koulutukseltaan KTM ja fytonomi. Emilillä on monipuolinen ja pitkä kokemus yrittäjyydestä, luontaistuotealasta, ravinnosta, ravintolisistä, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja valmentamisesta. Emili on erikoistunut mm. stressinhallintaan ja muutosvalmentamiseen. Katso lisää www.emiliosara.fi

Emili toimii Taimi-koulutuksessa kouluttajana.


Sami Nuora on perinteisten luonnonlääkintäjärjestelmien intohimoinen tutkija, fytonomi, ayurvedakonsultti ja tunnetun adaptogeenit.com (elontieto. com) sivuston perustaja. Sami on toiminut useita vuosia ravintolisäterapian kouluttajana ja tuoteasiantuntijana monille eri ravintolisäsarjoille. 

Sami on taustaltaan viestinnän ammattilainen, mikä välittyy hänen innostavassa ja luovassa tavassaan opettaa ja käsitellä luonnonlääkintään liittyviä aihepiirejä helposti ymmärrettävällä tavalla.

Sami kouluttaa Taimissa mm. fytoterapiaa Fytonomikoulutus
Helsingin yliopisto HY+

Yvonne Holm, koulutuksen johtaja
Yvonne Holm työskentelee Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnassa yliopiston lehtorina. Sivutyönään hän toimii paljon koulutus- ja asiantuntijatehtävissä. Yvonne on laillistettu proviisori ja farmasian tohtori. Yvonne on kirjoittanut yhdessä prof. Raimo Hiltusen kanssa useita kirjoja, mm. Lääkkeitä luonnosta, Farmakognosia - Farmaseuttinen biologia sekä Eteeriset öljyt ja niiden lääkinnällinen käyttö.

Tapani Lahti
Tapani Lahdella on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus fytoterapeuttina, luontaistuotealan kouluttajana sekä rohdosvalmisteiden ja ravintolisien tuotekehityksestä vastaavana johtajana ja vastaavien ulkomaisten työryhmien koordinaattorina. Tapani omaa vahvan tietämyksen luontaistuotealasta ja sen historiasta Suomessa, sillä hän on ollut mukana rakentamassa luontaistuotteiden toimijaverkostoa jo vuodesta 1982 ja auttanut alkuun useita luontaistuotealan yrityksiä.

Lääketieteen perusteet 

Anatomia ja fysiologia FM, biologinen fysiologi Auli Rantonen (kuvassa)

Tautioppi: yleislääketieteen erikoislääkäri Sauli Siekkinen

Psykologia: FT Kirsi Harila

Homeopatiaopisto Tampere 

Satu Järvilehto 

Tarja Kallonen

Tutustuin homeopatiaan ensimmäisen kerran 90-luvun alkupuolella, kun asuin Ranskassa pienen esikoistyttäreni kanssa. Paikallinen lääkäri antoi korvatulehdukseen homeopaattisia lääkkeitä, vasta jos ne eivät auttaneet, käytettiin antibiootteja. Siihen jäi korvatulehduskierre, eikä sen koommin antibiootteja tarvittu. Kun itse sairastuin kilpirauhastulehdukseen, jonka sanottiin olevan parantumaton, päädyin suomessa homeopaatin vastaanotolle. Tästä alkoi kiinnostus homeopatiaan, joka jatkuu edelleen. Aloin opiskelemaan homeopatiaa vuonna 2002 Kairon Instituutissa, josta siirryin jatkamaan Suomen Homeopaattisen Lääketieteen Instituuttiin ja sieltä valmistuin Klassiseksi Homeopaatiksi vuonna 2009. Olen valmistumisesta asti toiminut päätoimisena homeopaattina Helsingissä. Vuonna 2016 suoritin loppuun kolmevuotisen jatkokoulusohjelman Dynamis School for Advanced Homeopathic Studies - koulussa. Olen ollut Suomen Homeopaatit Ry:n hallituksen puheenjohtaja vuosina 2014-2016 ja Suomen Homeopaatit Ry:n edustaja European Central Council of Homeopaths -keskusjärjestössä vuosina 2016-2019.

Tällä hetkellä vastaanottotyön ohessa opetan homeopatiaa Homeopatiaopisto It's Health :ssä Tampereella ja joitain tunteja myös Helsingin TSH koulussa.Olen kirjoittanut yhdessä kollegani Katja Rikalan kanssa syksyllä 2019 ilmestyneen "Homeopatia - opas luonnolliseen terveyteen" -kirja (Read Me).

Olin toisen vuoden opiskelija lukiossa, kun terveystiedontunnillemme oli eräs ryhmätyöpari pyytänyt homeopaatti-vyöhyketerapeuttia kertomaan työstään ja hoitomuodoistaan (kumarrus Tampereen Yhteiskoulun lukiolle ja Riitta Väreelle!). Olin koko siihenastisen elämäni kärsinyt lapsena infektiokierteistä, allergioista ja astmasta. Vihdoin oltiin tultu siihen pisteeseen, ettei kevätallergia-aikaan enää tavalliset lääkkeet auttaneet juuri mitenkään. Menin Riitta-homeopaatin vastaanotolle ja sain uskomattoman avun kevääseen! Sen jälkeen heitin romukoppaan suunnitelmani yliopistoon menosta ja päätin lähteä opiskelemaan luontaishoitoja. Monta kertaa jälkeen päin olen valintaani ihmetellyt...ja kiitellyt!

Silloin löysin kutsumukseni ja siitä sain työn. Lukion jälkeen ensin opiskelin Kairon Instituutissa Moderniksi Vyöhyketerapeutiksi (MVT) - nykyään Kehovyöhyketerapeutti (KVT) - valmistuen 2004. Homeopatiaa lähdin lukemaan 2008, valmistuen Suomen Homeopatian Akatemiasta (SHA) vuonna 2012. Koulunpenkiltä minut jo napattiin opettamaan joitakin osioita ja sillä tielläni olen! Pidän vastaanottoa pohjois-Pirkanmaalla pienissä Ruoveden ja Virtain kunnissa ja olen todistanut, että tinkimättömällä työllä ja auttamisen halulla pärjää tällä alalla vaikka missä! Opettaminen Homeopatiaopisto It's Healthissa tuo mukavasti sisältöä asiakastyöhön, pakottaa pysymään ajassa ja pitämään yhteyttä kollegoihin. Homeopatia on ala, josta ei ikinä valmistu - opiskelu jatkuu edelleen...

Tervetuloa yhteiselle opintopolulle!

Jaana Kolehmainen

Olen Jaana Kolehmainen, klassinen homeopaatti, eläinhomeopaatti ja akupunktiohoitaja. Olen valmistunut klassiseksi homeopaatiksi (4v) Suomen Homeopaattisen Lääketieteen Instituutista (SHLI) vuonna 2002 ja eläinhomeopaatiksi (2v) vuonna 2003. Valmistumiseni jälkeen olen toiminut päätoimisena homeopaattina sekä muutaman vuoden homeopatiakouluni rehtorina. Ammattitaitoani olen ylläpitänyt osallistumalla vuosittain useisiin homeopatian ja eläinten käyttäytymisen, kouluttamisen, kehonkäytön ja -huollon seminaareihin. Vastaanottotyöni ohella koulutan nykyisin tulevia homeopaatteja ja eläinhomeopaatteja sekä pidän lyhytkursseja homeopaattisesta hoidosta ja ensiavusta.

International School of Acupuncture (ISA) klassisen akupunktion 3,5v opintoni sain päätökseen alkuvuodesta 2018. Klassisen akupunktion Qitä kunnioittavat "minimalistiset" periaatteet toimivat hienosti sekä itsenäisenä hoitokokonaisuutena että homeopaattista hoitoa täydentävänä hoitomuotona matkalla terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Perusopintojeni tietotaitoja ja kiinalaisen lääketieteen syvällistä ymmärrystä päivitän säännöllisesti kansainvälisissä täydennyskoulutuksissa.

Vuonna 2010 valmistuin ELK-Weterin hevoshierojakoulutuksesta hevoshierontaterapeutiksi. Sittemmin olen tutustunut ELK-Weterin eläinrefleksologian, l. eläinvyöhyketerapian perusteisiin ja osallistunut Pekka Kannuksen Kranio-Sakraaali-terapian koulutukseen (KST). Viimeisimpänä olen tutustunut BioDynaamisen terapian hoitofilosofiaan. Hoidossani hyödynnän paitsi em. tietämystä ja tekniikoita myös Tellington TTouchin sekä klassisen akupunktion, meridiaanien ja akupunktiopisteiden vaikutuksia kehon elinjärjestelmiin.

Opettajieni ohella rakkaat eläimeni, asiakkaani ja opiskelijat ovat vuosien saatossa olleet valovoimaisia oppaitani ja innoittajiani omassa hoitotyössäni. https://vitalvision.fi/ 

Camilla Holmström

Opiskelin homeopatiaa Helsingissä Homeopatia-instituutissa ja valmistuin 1993. Minulla on siis pitkä kokemus homeopatiasta ja olen pitänyt vastaanottoa lähinnä pääkaupunkiseudulla. Kouluttaminen on aina ollut rakas osa työstäni ja erityisesti pidän klinikkaopetuksesta, sekä homeopatian filosofian, teorian ja metodologian opettamisesta.

Kun tulin äidiksi pidin muutaman vuoden tauon homeopatiasta ja suoritin aikuiskasvatustieteen tutkinnon Helsingin yliopistossa. Sivuaineeni oli psykologia. Lääketieteen perusopintoja suoritin aikoinaan virallisessa sairaanhoito-opistossa (Helsingfors Svenska Sjukvårdsinstitut).Opettajiani homeopatiainstituutin aikana oli kokeneita, klassisia homeopaatteja kuten Murray Feldman, David Mundy, Kai Kröger ja homeopatian "Grand Old Lady" Lontoosta, Sheilagh Creasy. Sheilagh oli vaativa, mutta hyvä opettaja, jonka johdolla harjoiteltiin tuntikausia case analyysia ja repertorisointia. Opiskeltiin perusteellisesti klassisen homeopatian filosofiaa, teoriaa, materia medicaa sekä Kentin menetelmään perustuvaan case analysointia. Homeopatia on sekä analyyttinen, että luova, ja olen aina pyrkinyt tasapainoon intuitiivisen tiedon soveltamiseen suhteessa faktojen huomioimiseen. Hahnemann painottaa, että hyvä homeopaatti on ennakkoluuloton, täysin läsnä, ja perustaa lääkainemääräyksensä aina faktoihin. Faktoja hankitaan myös havannoimalla ja sen takia homeopaatin pitää olla terävä, rauhallinen ja läsnä. Kyky yksinkertaista ja nähdä teemoja ovat erittäin hyvät ominaisuudet homeopaatin työssä. Pidän Less is more- ajattelusta, se pätee varsinkin homeopatiaan. Keskitymme olennaiseen.

Asiakkaan kohtaaminen on peilaamista, kuuntelemista, havannoinita ja läsnäola. Akuutin hoitaminen vaatii nopeutta ja täsmällisyyttä. Sain paljon kokemusta erittäin nopeasta akuuttineuvonnassa työssäni PUR Farmasiassa muutaman vuoden aikana. Kroonisen tapauksen kartoituksessa pidän tärkeänä varata riittävästi aikaa ja tehdä perusteellinen sekä eri näkökulmista perustuva homeopaattinen analyysi ja hoitostrategia.

Perustin Suomen Homeopaattisen Lääketieteen Instituutin vuonna 1997 ja toimin koulun johtajana ja opettajana vuoteen 2005 saakka, jolloin myin koulun ja menin äitiyslomalle. Parhaillaan meillä oli yli 50 opiskelijaa, joista monet suorittavat ensimmäisinä Suomessa myös instituutin eläinhomeopatiakoulutusta. Ilokseni olen todennut, ettö monet SHLI:sta valmistuneet homeopaatit toimivat vieläkin hyvin aktiivisina ja ammattimaisina homeopaatteina ja homeopatian vaikuttajina.

Viime vuosina olen palannut homeopatian juuriin ja pidän Hahnemannin ja Boenninghausenin alkuperäiset opit tärkeimpinä opettaessani homeopatiaa. Olen käynyt sveitsiläisen homeopaattilääkärin Heiner Frein jatkokoulutuksen ja käytän paljon hänen kehittämäänsä Polar Analysis-menetelmää. Se perustuu alkuperäisen, hahnemannilaisen puhtaan homeopatian oppeihin ja soveltuu erinomaisesti aloittavan homeopatiaopiskelijan työvälineeksi. Homeopatian tulisi mielestäni olla selkeä, luotettava, tieteellinen, tehokas ja inspiroiva alusta alkaen. Kentin menetelmä, joka tunnetaan nimellä klassinen homeopatia on tunnetuin analysointitapa homeopatian kouluissa. Hahnemannin ja Boenninghausenin menetelmä on alkuperäisempi ja luotettavampi ja soveltuu mielestäni paremmin esimerkiksi akuuttiin case analyysiin. Yhdessä nämä homeopatian klassikot ja mestareiden opit antavat hyvän pohjan homeopaatin ammatilliseen pääomaan.
Kotisivuni: Homeopaatti Camilla Henneken
Youtube-kanavani: https://www.youtube.com/channel/UCyehd8JVcI8rzL3khT5Js0 

26.-27.9.2020 meillä oli Polariteetti analyysi Tampereella, suunnittelemme seuraavaa jatkoseminaaria 

  • Syysseminaarissa luennoivat homeopaatit Camilla Holmström (Suomi) ja Kai Kröger (Saksa) 
  • Polariteetti analyysi- Menetelmää on helppo oppia ja opettaa
  • Lääkeaineen määrittely on tarkkaa ja toistettavissa
  • Mahdollistaa selkeän menetelmän, jonka harjoittelun voi aloittaa jo opiskelun alussa
  • Se on tehokas ja sitä voidaan käyttää yleisesti homeopaatin vastaanotolla