TAIMI opettajat ja kouluttajat

Susanna Tiainen on funktionaalisen ravitsemuksen asiantuntija ja hän toimii kouluttajana Taimi Luontais- ja terveystuotealan jatkokoulutuksen syventävissä moduuleissa. Susanna on yksi koulutuksen alkuluentopäivien luennoitsijoista ja hänen aihealueena on Ravintofysiologia, Vatsa ja suolisto.

Susanna on toiminut yrittäjänä ravitsemuksen parissa vuodesta 2006 lähtien ja hän keskittyy nykyään asiakastyössä erityisesti siihen, miten vatsan ja suoliston hyvinvointia voidaan edistää ravitsemuksen ja elämäntapatekijöiden avulla.

Susannalla on yksityisvastaanotto ja lisäksi hän kouluttaa sekä luennoi säännöllisesti.

Susanna on kouluttautunut monipuolisesti sekä Suomessa että ulkomailla. Funktionaalista ravitsemusta Susanna on opiskellut sekä The Institute for Functional Medicinen (IFM) että The Integrative and Functional Nutrition Academyn (IFNA) koulutuksissa, joissa painotetaan mm. ihmisen biokemiallista ja fysiologista yksilöllisyyttä, terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä sekä sairauksien ennaltaehkäisyä. Susanna työ ravitsemuksen parissa perustuu näiden koulutusten periaatteille. Susanna on suorittanut myös luontaistuotealan ammatillisen perus- ja jatkokoulutuksen ja hän valmistui fytonomiksi vuonna 2003. Löydät Susannasta lisätietoja hänen kotisivuiltaan www.susannatiainen.fi

Outi Häkkiselle kasvilääkintä ja terveyden edistäminen ovat olleet sydämenasioita jo toistakymmentä vuotta. Hänellä on vuosien kokemus ravintolisien käytöstä asiakastyössä. Ayurveda-opintojen myötä vastaanottotyö ja kouluttaminen ovat painottuneet entistä enemmän ennaltaehkäisevän elämäntapaohjauksen suuntaan.

Outi toimii Taimi-koulutuksessa paitsi kouluttajana myös tuoteasiantunijana sekä koordinoi yhdessä Helena Mykrän ja Mika Rönkön kanssa kurssien sisältöjä.

Sami Nuora on perinteisten luonnonlääkintäjärjestelmien intohimoinen tutkija, fytonomi, ayurvedakonsultti ja tunnetun adaptogeenit.com (elontieto. com) sivuston perustaja. Sami on toiminut useita vuosia ravintolisäterapian kouluttajana ja tuoteasiantuntijana monille eri ravintolisäsarjoille. 

Sami on taustaltaan viestinnän ammattilainen, mikä välittyy hänen innostavassa ja luovassa tavassaan opettaa ja käsitellä luonnonlääkintään liittyviä aihepiirejä helposti ymmärrettävällä tavalla.


Fytonomikoulutus Helsingin yliopiston opettajat ja kouluttajat

Tapani Lahti
Tapani Lahti

Yvonne Holm, koulutuksen johtaja
Yvonne Holm työskentelee Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnassa yliopiston lehtorina. Sivutyönään hän toimii paljon koulutus- ja asiantuntijatehtävissä. Yvonne on laillistettu proviisori ja farmasian tohtori. Yvonne on kirjoittanut yhdessä prof. Raimo Hiltusen kanssa useita kirjoja, mm. Lääkkeitä luonnosta, Farmakognosia - Farmaseuttinen biologia sekä Eteeriset öljyt ja niiden lääkinnällinen käyttö.
Riitta Piilo
Riitta Piilo toimii peruslääketieteen luennoitsijana aihealueinaan anatomia, fysiologia ja patologia. Omassa osiossaan Riitta painottaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa sairauksia, niiden etiologiaa, hoitoa ja kuntoutumista arvioitaessa. Riitta on suorittanut lääkärin tutkinnon Saksassa ja saanut Saksan Lääkärikamarin myöntämän Luontaislääketieteen erityispätevyyden v. 1998 (Zusatzbezeichnung fuer Naturheilverfahren). Riitta on toiminut lääkärinä sekä Saksassa, Suomessa että Kanadassa.
Tapani Lahti
Tapani Lahdella on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus fytoterapeuttina, luontaistuotealan kouluttajana sekä rohdosvalmisteiden ja ravintolisien tuotekehityksestä vastaavana johtajana ja vastaavien ulkomaisten työryhmien koordinaattorina. Tapani omaa vahvan tietämyksen luontaistuotealasta ja sen historiasta Suomessa, sillä hän on ollut mukana rakentamassa luontaistuotteiden toimijaverkostoa jo vuodesta 1982 ja auttanut alkuun useita luontaistuotealan yrityksiä.

Lääketieteen perusteet 

FM, biologinen fysiologi Auli Rantonen
FM, biologinen fysiologi Auli Rantonen

Anatomia ja fysiologia FM, biologinen fysiologi Auli Rantonen 

Tautioppi: yleislääketieteen erikoislääkäri Sauli Siekkinen

Psykologia: FT Kirsi Harila

Homeopatiaopisto Tampere pääopettajina ja kouluttajina homeopaatit Satu Järvilehto ja Tarja Kallonen sekä Helena Mykrä

Satu Järvilehto 

Tutustuin homeopatiaan ensimmäisen kerran 90-luvun alkupuolella, kun asuin Ranskassa pienen esikoistyttäreni kanssa. Paikallinen lääkäri antoi korvatulehdukseen homeopaattisia lääkkeitä, vasta jos ne eivät auttaneet, käytettiin antibiootteja. Siihen jäi korvatulehduskierre, eikä sen koommin antibiootteja tarvittu. Kun itse sairastuin kilpirauhastulehdukseen, jonka sanottiin olevan parantumaton, päädyin suomessa homeopaatin vastaanotolle. Tästä alkoi kiinnostus homeopatiaan, joka jatkuu edelleen. Aloin opiskelemaan homeopatiaa vuonna 2002 Kairon Instituutissa, josta siirryin jatkamaan Suomen Homeopaattisen Lääketieteen Instituuttiin ja sieltä valmistuin Klassiseksi Homeopaatiksi vuonna 2009. Olen valmistumisesta asti toiminut päätoimisena homeopaattina Helsingissä. Vuonna 2016 suoritin loppuun kolmevuotisen jatkokoulusohjelman Dynamis School for Advanced Homeopathic Studies - koulussa. Olen ollut Suomen Homeopaatit Ry:n hallituksen puheenjohtaja vuosina 2014-2016 ja Suomen Homeopaatit Ry:n edustaja European Central Council of Homeopaths -keskusjärjestössä vuosina 2016-2019.

Tällä hetkellä vastaanottotyön ohessa opetan homeopatiaa Homeopatiaopisto It's Health :ssä Tampereella ja joitain tunteja myös Helsingin TSH koulussa.Olen kirjoittanut yhdessä kollegani Katja Rikalan kanssa syksyllä 2019 ilmestyneen "Homeopatia - opas luonnolliseen terveyteen" -kirja (Read Me).

Tarja Kallonen

Olin toisen vuoden opiskelija lukiossa, kun terveystiedontunnillemme oli eräs ryhmätyöpari pyytänyt homeopaatti-vyöhyketerapeuttia kertomaan työstään ja hoitomuodoistaan (kumarrus Tampereen Yhteiskoulun lukiolle ja Riitta Väreelle!). Olin koko siihenastisen elämäni kärsinyt lapsena infektiokierteistä, allergioista ja astmasta. Vihdoin oltiin tultu siihen pisteeseen, ettei kevätallergia-aikaan enää tavalliset lääkkeet auttaneet juuri mitenkään. Menin Riitta-homeopaatin vastaanotolle ja sain uskomattoman avun kevääseen! Sen jälkeen heitin romukoppaan suunnitelmani yliopistoon menosta ja päätin lähteä opiskelemaan luontaishoitoja. Monta kertaa jälkeen päin olen valintaani ihmetellyt...ja kiitellyt!

Silloin löysin kutsumukseni ja siitä sain työn. Lukion jälkeen ensin opiskelin Kairon Instituutissa Moderniksi Vyöhyketerapeutiksi (MVT) - nykyään Kehovyöhyketerapeutti (KVT) - valmistuen 2004. Homeopatiaa lähdin lukemaan 2008, valmistuen Suomen Homeopatian Akatemiasta (SHA) vuonna 2012. Koulunpenkiltä minut jo napattiin opettamaan joitakin osioita ja sillä tielläni olen! Pidän vastaanottoa pohjois-Pirkanmaalla pienissä Ruoveden ja Virtain kunnissa ja olen todistanut, että tinkimättömällä työllä ja auttamisen halulla pärjää tällä alalla vaikka missä! Opettaminen Homeopatiaopisto It's Healthissa tuo mukavasti sisältöä asiakastyöhön, pakottaa pysymään ajassa ja pitämään yhteyttä kollegoihin. Homeopatia on ala, josta ei ikinä valmistu - opiskelu jatkuu edelleen...

Tervetuloa yhteiselle opintopolulle!

26.-27.9.2020 Polariteetti analyysi 

  • Syysseminaarissa luennoivat homeopaatit Camilla Holmström (Suomi) ja Kai Kröger (Saksa) 
  •  Polariteetti analyysi  Menetelmää on helppo oppia ja opettaa
  • Lääkeaineen määrittely on tarkkaa ja toistettavissa
  • Mahdollistaa selkeän menetelmän, jonka harjoittelun voi aloittaa jo opiskelun alussa
  • Se on tehokas ja sitä voidaan käyttää yleisesti homeopaatin vastaanotolla