TAIMI opettajat ja kouluttajat

Outi Häkkiselle kasvilääkintä ja terveyden edistäminen ovat olleet sydämenasioita jo toistakymmentä vuotta. Hänellä on vuosien kokemus ravintolisien käytöstä asiakastyössä. Ayurveda-opintojen myötä vastaanottotyö ja kouluttaminen ovat painottuneet entistä enemmän ennaltaehkäisevän elämäntapaohjauksen suuntaan.

Outi toimii Taimi-koulutuksessa paitsi kouluttajana myös tuoteasiantunijana sekä koordinoi yhdessä Helena Mykrän ja Mika Rönkön kanssa kurssien sisältöjä.


Maimi Downer: Yli 10 vuotta sitten minulle todella läheinen ihminen sairastui ja tästä alkoi matkani kohti luonnonmukaisempaa elämää.  Luonnonmukaiset tuotteet, ruoka ja kosmetiikka ovat todella lähellä sydäntäni. Koulutukseltani olen luontaistuoteneuvoja ja fytonomi. Olen työskennellyt luontaistuotealalla noin 7 vuotta.

Uskon että luontaistuoteala on jatkuvaa oppimista, mikä tekeekin alasta erittäin mielenkiintoisen 

Maimi toimii TAIMIssa kouluttajana ja asiasisältöjen tuottajana.


Mika Rönkkö on toiminnanjohtajana Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitossa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus terveystuotealan edunvalvonnasta, viranomais-yhteistyöstä ja alan ammatillisesta koulutuksesta. Mika valmistui fytonomiksi Helsingin yliopiston täydennyskoulutuksesta vuonna 1996 ja on siitä lähtien työskennellyt terveystuotealan tehtävissä mm. lääketehtaassa, kouluttajana ja asiantuntijana.

Mika on erityisen kiinnostunut terveystuotealan ja terveellisten elämäntapojen historiasta. 

Emili Osara on toiminut terveyden edistämisen ja ihmisten auttamisen parissa täydellä sydämellä jo yli 20 vuotta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin mm. YK-järjestöissä. Emili on koulutukseltaan KTM ja fytonomi. Emilillä on monipuolinen ja pitkä kokemus yrittäjyydestä, luontaistuotealasta, ravinnosta, ravintolisistä, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja valmentamisesta. Emili on erikoistunut mm. stressinhallintaan ja muutosvalmentamiseen. 

Emili toimii Taimi-koulutuksessa kouluttajana.


Sami Nuora on perinteisten luonnonlääkintäjärjestelmien intohimoinen tutkija, fytonomi, ayurvedakonsultti ja tunnetun adaptogeenit.com (elontieto. com) sivuston perustaja. Sami on toiminut useita vuosia ravintolisäterapian kouluttajana ja tuoteasiantuntijana monille eri ravintolisäsarjoille. 

Sami on taustaltaan viestinnän ammattilainen, mikä välittyy hänen innostavassa ja luovassa tavassaan opettaa ja käsitellä luonnonlääkintään liittyviä aihepiirejä helposti ymmärrettävällä tavalla.

Sami kouluttaa Taimissa mm. fytoterapiaa Fytonomikoulutus
Helsingin yliopisto HY+

Yvonne Holm, koulutuksen johtaja
Yvonne Holm työskentelee Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnassa yliopiston lehtorina. Sivutyönään hän toimii paljon koulutus- ja asiantuntijatehtävissä. Yvonne on laillistettu proviisori ja farmasian tohtori. Yvonne on kirjoittanut yhdessä prof. Raimo Hiltusen kanssa useita kirjoja, mm. Lääkkeitä luonnosta, Farmakognosia - Farmaseuttinen biologia sekä Eteeriset öljyt ja niiden lääkinnällinen käyttö.

Tapani Lahti
Tapani Lahdella on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus fytoterapeuttina, luontaistuotealan kouluttajana sekä rohdosvalmisteiden ja ravintolisien tuotekehityksestä vastaavana johtajana ja vastaavien ulkomaisten työryhmien koordinaattorina. Tapani omaa vahvan tietämyksen luontaistuotealasta ja sen historiasta Suomessa, sillä hän on ollut mukana rakentamassa luontaistuotteiden toimijaverkostoa jo vuodesta 1982 ja auttanut alkuun useita luontaistuotealan yrityksiä.

Riitta Piilo
Riitta Piilo toimii peruslääketieteen luennoitsijana aihealueinaan anatomia, fysiologia ja patologia. Omassa osiossaan Riitta painottaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa sairauksia, niiden etiologiaa, hoitoa ja kuntoutumista arvioitaessa. Riitta on suorittanut lääkärin tutkinnon Saksassa ja saanut Saksan Lääkärikamarin myöntämän Luontaislääketieteen erityispätevyyden v. 1998 (Zusatzbezeichnung fuer Naturheilverfahren). Riitta on toiminut lääkärinä sekä Saksassa, Suomessa että Kanadassa.  

Lääketieteen perusteet 

Anatomia ja fysiologia FM, biologinen fysiologi Auli Rantonen 

Tautioppi: yleislääketieteen erikoislääkäri Sauli Siekkinen

Psykologia: FT Kirsi Harila

Homeopatiaopisto Tampere 

Satu Järvilehto 

Tarja Kallonen

Tutustuin homeopatiaan ensimmäisen kerran 90-luvun alkupuolella, kun asuin Ranskassa pienen esikoistyttäreni kanssa. Paikallinen lääkäri antoi korvatulehdukseen homeopaattisia lääkkeitä, vasta jos ne eivät auttaneet, käytettiin antibiootteja. Siihen jäi korvatulehduskierre, eikä sen koommin antibiootteja tarvittu. Kun itse sairastuin kilpirauhastulehdukseen, jonka sanottiin olevan parantumaton, päädyin suomessa homeopaatin vastaanotolle. Tästä alkoi kiinnostus homeopatiaan, joka jatkuu edelleen. Aloin opiskelemaan homeopatiaa vuonna 2002 Kairon Instituutissa, josta siirryin jatkamaan Suomen Homeopaattisen Lääketieteen Instituuttiin ja sieltä valmistuin Klassiseksi Homeopaatiksi vuonna 2009. Olen valmistumisesta asti toiminut päätoimisena homeopaattina Helsingissä. Vuonna 2016 suoritin loppuun kolmevuotisen jatkokoulusohjelman Dynamis School for Advanced Homeopathic Studies - koulussa. Olen ollut Suomen Homeopaatit Ry:n hallituksen puheenjohtaja vuosina 2014-2016 ja Suomen Homeopaatit Ry:n edustaja European Central Council of Homeopaths -keskusjärjestössä vuosina 2016-2019.

Tällä hetkellä vastaanottotyön ohessa opetan homeopatiaa Homeopatiaopisto It's Health :ssä Tampereella ja joitain tunteja myös Helsingin TSH koulussa.Olen kirjoittanut yhdessä kollegani Katja Rikalan kanssa syksyllä 2019 ilmestyneen "Homeopatia - opas luonnolliseen terveyteen" -kirja (Read Me).

Olin toisen vuoden opiskelija lukiossa, kun terveystiedontunnillemme oli eräs ryhmätyöpari pyytänyt homeopaatti-vyöhyketerapeuttia kertomaan työstään ja hoitomuodoistaan (kumarrus Tampereen Yhteiskoulun lukiolle ja Riitta Väreelle!). Olin koko siihenastisen elämäni kärsinyt lapsena infektiokierteistä, allergioista ja astmasta. Vihdoin oltiin tultu siihen pisteeseen, ettei kevätallergia-aikaan enää tavalliset lääkkeet auttaneet juuri mitenkään. Menin Riitta-homeopaatin vastaanotolle ja sain uskomattoman avun kevääseen! Sen jälkeen heitin romukoppaan suunnitelmani yliopistoon menosta ja päätin lähteä opiskelemaan luontaishoitoja. Monta kertaa jälkeen päin olen valintaani ihmetellyt...ja kiitellyt!

Silloin löysin kutsumukseni ja siitä sain työn. Lukion jälkeen ensin opiskelin Kairon Instituutissa Moderniksi Vyöhyketerapeutiksi (MVT) - nykyään Kehovyöhyketerapeutti (KVT) - valmistuen 2004. Homeopatiaa lähdin lukemaan 2008, valmistuen Suomen Homeopatian Akatemiasta (SHA) vuonna 2012. Koulunpenkiltä minut jo napattiin opettamaan joitakin osioita ja sillä tielläni olen! Pidän vastaanottoa pohjois-Pirkanmaalla pienissä Ruoveden ja Virtain kunnissa ja olen todistanut, että tinkimättömällä työllä ja auttamisen halulla pärjää tällä alalla vaikka missä! Opettaminen Homeopatiaopisto It's Healthissa tuo mukavasti sisältöä asiakastyöhön, pakottaa pysymään ajassa ja pitämään yhteyttä kollegoihin. Homeopatia on ala, josta ei ikinä valmistu - opiskelu jatkuu edelleen...

Tervetuloa yhteiselle opintopolulle!

26.-27.9.2020 Polariteetti analyysi Tampereella, suunnittelemme seuraavaa jatkoseminaaria

  • Syysseminaarissa luennoivat homeopaatit Camilla Holmström (Suomi) ja Kai Kröger (Saksa) 
  • Polariteetti analyysi- Menetelmää on helppo oppia ja opettaa
  • Lääkeaineen määrittely on tarkkaa ja toistettavissa
  • Mahdollistaa selkeän menetelmän, jonka harjoittelun voi aloittaa jo opiskelun alussa
  • Se on tehokas ja sitä voidaan käyttää yleisesti homeopaatin vastaanotolla