Verkkokurssit 

Lääketieteen perusteet 14op verkossa

Opettajina koulutuksessa toimivat yleislääketieteen erikoislääkäri Sauli Siekkinen ja FM, biologinen fysiologi Auli Rantonen. 

  • Hinta 490,- / 8kk verkko-opinnot (hinta sis. alv 24%)

Sisältö: ANATOMIA JA FYSIOLOGIA, 5 op

Tavoitteet: Opiskelija tuntee solun rakenteen ja toiminnan. Tunnistaa kudostyypit ja osaa nimetä esimerkkejä niistä. Tuntee tuki- ja liikuntaelimistön pääpiirteissään ja osaa antaa esimerkkejä niistä. Tuntee sydän- ja verenkiertoelinten rakenteen ja toiminnan. Tietää hengityselinten rakenteen ja toiminnan ja ymmärtää hengityksen merkityksen. Osaa selittää ruuansulatustapahtuman pääpiirteissään. Ymmärtää muiden sisäelinten rakenteen ja toiminnan ja sen, miten ne liittyvät muihin elintoimintoihin. Tuntee niin solun kuin koko kehon erilaiset aineenvaihduntamekanismit sekä nestekiertoon liittyvien elinten rakenteen ja toiminnan. Osaa selvittää aistien toiminnan. Tietää kipuaistin toimintaperiaatteen. Ymmärtää rauhasten rakenteen ja toiminnan sekä niiden merkityksen ihmisen elinkaaren aikana. Tuntee hermoston ja keskushermoston rakenteen ja toiminnan pääpiirteissään.

Sisältö: TAUTIOPPI 7,5 op

Tavoitteet: Opiskelija osaa antaa esimerkkejä tautien sisäisistä ja ulkoisista syistä. Ymmärtää ennaltaehkäisevän terveydenhuollon merkityksen. Ymmärtää bakteerien ja virusten rakenteellisen eron. Saa tietoa sienistä ja loisista sairauksia aiheuttavina tekijöinä. Saa tietoa sairauksien ehkäisystä ja vaikutuksesta ihmisen terveyteen ja osaa ohjata asiakastaan näiden torjumisessa. Saa tietoa tavallisimmista sairauksista, niiden hoidosta ja ennaltaehkäisystä.  Tietää rokotteiden vaikutuksista ja osaa informoida asiakastaan. Tietää lääkkeiden ja luontaislääkkeiden yhteisvaikutuksia ja osaa ohjata asiakastaan luontaislääkkeiden käytössä.

Sisältö: KANSANTERVEYSTYÖ JA HOITOTYÖN PERUSTEET, 1,5 op

Tavoitteet: Opiskelija tietää julkisen terveydenhuollon toimintatavat eri-ikäisten hoidossa ja osaa tarvittaessa ohjata asiakastaan niiden piiriin. Tutustuu kansanterveysohjelmaan ja terveyskasvatuksen periaatteisiin. Osaa huomioida aseptiikan ja hygienian asiakastyössään. On valmistautunut vastaanottamaan kansainvälistyvää asiakaskuntaa

Lääketieteen perusteet-verkkokurssi 14op toteutetaan monimuoto-opiskeluna, itsenäinen opiskelu sähköisessä itsLearning-oppimisympäristössä videoin, materiaalein ja tentein. Käymme ohjelman ja rakenteen yhdessä koulutuksen aluksi puhelimitse.

Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan!

terveisin Helena

TAIMI
Helena Mykrä, puh 040 187 6416 koulutus@taimikoulutus.fi

Lääketieteen perusteet jatko-osa 16op verkossa

Tavoitteet syventää 14opintopisteen kokonaisuutta sekä suorittaa yhteensä 30opintopisteen opintokokonaisuus. Opettajina koulutuksessa toimivat yleislääketieteen erikoislääkäri Sauli Siekkinen ja FM, biologinen fysiologi Auli Rantonen sekä FT Kirsi Harila

  • Hinta 490,- / 8kk verkko-opinnot (hinta sis. alv 24%)

Sisältö: Psykiatria, psykologia, kasvainsairaudet sekä anatomian kertaus sekä syventäminen