Vuoden 2020 Superruoka Rikas Oluthiivahiutale

29.01.2020

Rikas Oluthiivahiutaleista potkua arkeen;kuntoilijoille, vegaaneille ja kaikille muillekin

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut Valioravinnon Rikas Oluthiivahiutaleet vuoden 2020 superruoka-sarjan voittajaksi. Valioravinnon Oluthiiva on yksi terveystuotealan klassikko, joka on kuulunut yrityksen valikoimaan lähes koko yrityksen 60-vuotisen historian ajan. Luontaisesti proteiinia ja monipuolisesti B-vitamiineja sisältävä Rikas Oluthiivahiutaleet on jälleen noussut terveystietoisen kuluttajan suosioon. Miellyttävän makunsa ansioista Rikas Oluthiivahiutaleet sopii kaikille osaksi monipuolista ja terveellistä ruokavaliota.


Oluthiiva on yksi perinteisimmistä voimaravinteista ajalta, jolloin superfood-termiä ei vielä tunnettu

Oluthiivan käyttö ravintolisänä on alkanut jo 1800-luvulla, jolloin saksalainen kemisti Justus Liebig keksi, että oluenvalmistuksesta jäänyttä ravinteikasta hiivaa saattoi käyttää ravintona. "Valioravinnon Rikas Oluthiivahiutaleet valmistetaan nykyaikaisin menetelmin, jossa Saccharomyces cerevisae -hiivaa kasvatetaan ravinnerikkaassa melassiliuoksessa. Hiivahiutaleet kuivataan hyvin nopeasti, jolloin valmistuu miellyttävän pehmeänmakuinen ja kullankeltainen ravintovalmiste", kuvailee Valioravinnon tuotepäällikkö Juha Sihvonen voittoisan tuotteen valmistusta.


Luontaisesta B-vitamiinipommista lisävirtaa, pirteyttä ja keskittymiskykyä

Rikas Oluthiivahiutaleet ovat oiva B12-vitamiinin ja folaatin lähde ja siksi suosittu vegaanien perusravitsemuksessa. Lisäksi Rikas Oluthiivahiutaleet sisältää B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-vitamiineja, magnesiumia, kalsiumia ja rautaa sekä sinkkiä ja proteiinia.

"Oluthiutaleiden yleisin käyttötarkoitus on luonnollisten B-vitamiinien ja sinkin saannin täydentäminen", toteaa tuotepäällikkö Juha Sihvonen. Hiutaleet sisältävät monipuolisesti ns. pirteys- ja hermostovitamiineiksi kutsuttuja B-vitamiineja. Ne vauhdittavat elimistömme energia-aineenvaihduntaa ja tukevat hermoston toimintaa. Sinkki on hyväksi vastustuskyvylle ja iholle. "Ei ihme, että moni hiivahiutaleiden käyttäjä on kokenut, kuinka pirteys ja energisyys ovat lisääntyneet ja keskittyminen terävöitynyt arkisen aherruksen keskellä", Sihvonen jatkaa.


Maistuu smoothien joukossa, puuron tai salaatin päällä tai vaikka sellaisenaan lusikoituna

Miellyttävän ja pehmeän maun takia Rikas Oluthiivahiutaleita on maukas nauttia ihan sellaisenaan suuhun lusikoituna tai muuhun ravintoon lisättynä. Oluthiutaleiden makua kuvaillaan usein pähkinäiseksi. Oluthiutaleilla ruokaan saa juustoon vivahtavaa makua ilman maitotuotteita. Koostumuksensa puolesta hiutaleet sopivat hyvin ripoteltavaksi ruokien päälle. Vain mielikuvitus on rajana. Hiivahiutaleita ei kannata kuumentaa, jos haluaa kaiken hyödyn B-vitamiineista. Yksi ruokalusikallinen tätä herkkua riittää antamaan päivään monipuolisesti B-vitamiineja ja monia mineraaleja.

Palkitun Valioravinnon Rikas Oluthiivahiutaleiden ominaisuudet:

- Tuotteen taustalla onnistunutta tuotekehitystä

- Tuote on yksi alan klassikko, joka säilyttänyt suosionsa kymmenien vuosien ajan

- Tuote on terveystuotealan perinteisten arvojen mukainen

- Sopii terveydestään huolehtivalle kuluttajalle osaksi monipuolista ja terveellistä ruokavaliota


Lisätiedot:

Oy Valioravinto Ab, tuotepäällikkö Juha Sihvonen, puh. 06 7817 941, juha.sihvonen@valioravinto.fi

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry, toiminnanjohtaja Mika Rönkkö, puh. 0500 430 818, mika.ronkko@terveystuotekauppa.fi